Borox historia
Eneryda
Oxelosund

Om Borox

BOROX® Stål levereras över hela världen till ledande tillverkare av entreprenadmaskiner. Ca 70% av produktionen går på export.

I Sverige säljs produkterna framför allt genom Swecon och Lantmännen, vilket ökar tillgängligheten, minskar fraktkostnader och stilleståndstider för maskinägarna. Borox har dotterbolag i Sydafrika samt egna säljorganisationer i Tyskland och Östeuropa. Vi når därmed ut till de stora maskin- och skoptillverkarna i Europa och på andra sidan Atlanten.

Sortimentet av BOROX® Slitstål är den mest omfattande på marknaden och passar utmärkt för alla applikationer samt de flesta större maskintyper. 

För Grävmaskiner räkna med maximal nötnngsbeständighet och styrka från BOROX® Stål anpassad för de tuffaste arbetsmiljöerna. 

Varje applikation erbjuder nya utmaningar. Sortimentet av BOROX® Vägstål är utformad för att möte även de mest specifika behoven, från markarbete till vägarbete till sörröjning - lätt att hantera!

 

Nyckeln till framgång i den här branschen idag är ökad produktivitet samt minskad driftstopp och driftkostnad. 

Borox hjälper dig att uppnå alla tre, med ett omfattande sortiment av Svenskt slitstarkt Stål. Intresserad? - kontakta din lokala säljare från Borox!

Affärsidé

Borox International AB:s uppgift är att utveckla, producera samt marknadsföra slitstål med bästa slitstyrka och att hålla hög servicegrad gentemot kunderna.0:00 / 0:00

Borox International har produktion på två orter i Sverige, dels i Oxelösund där även huvudkontoret är förlagt samt i Eneryda.

I början av 1990-talet beslutade Borox att bygga upp en skärverkstad i Oxelösund. Ett viktigt motiv var att förse den egna produktionen i Eneryda med halvfabrikat, framför allt av s k dubbelfasat material, som används vid tillverkningen av hålade sparskär. 

Huvuddelen av produktionen med bl. a. borrning och härdning, logistik samt lager och distribution finns i Eneryda i södra Småland, med närhet till kontinenten och de stora hamnarna i Malmö och Göteborg.