Borox historia
Eneryda
Oxelosund

Om Borox

Borox International AB är an av världens ledande tillverkare av slitstål till skopor, väghyvlar och snöplogar. Vi tillverkar dessutom en mängd andra produkter med slitstyrka och kvalité som kännetecken.

Våra produkter finns i många av skoporna som sitter på många välkända gräv- och lastmaskiner på den internationella marknaden. Dagligen skickas containrar till bl.a. Asien, USA och Sydafrika. Vi har kunder i över 40 länder.

Med trygga rötter i en bysmedia från 1920 har tradition och erfarenhet byggts under många år. En av nyckelfaktorerna för Borox framgång är fokus och koncentration. Vi har alltid jobbat med härdning av svenskt kvalitetsstål.

 Från mini-grävare till gigantiska skopor för gruvindustrin. BOROX® Skärstål spar kostnader i en bred skara av maskiner. BOROX® Slitstål till snöplogar, s.k.. Vägstål, är en av våra specialiteter.

Behöver du hjälp med svetsning eller har du andra frågor eller funderingar, hör av dig till oss.

 

Nyckeln till framgång i den här branschen idag är ökad produktivitet samt minskad driftstopp och driftkostnad. 

Borox hjälper dig att uppnå alla tre, med ett omfattande sortiment av Svenskt slitstarkt Stål. Intresserad? - kontakta din lokala säljare från Borox!

Affärsidé

Borox International AB:s uppgift är att utveckla, producera samt marknadsföra slitstål med bästa slitstyrka och att hålla hög servicegrad gentemot kunderna.0:00 / 0:00

Borox International har produktion på två orter i Sverige, dels i Oxelösund där även huvudkontoret är förlagt samt i Eneryda.

I början av 1990-talet beslutade Borox att bygga upp en skärverkstad i Oxelösund. Ett viktigt motiv var att förse den egna produktionen i Eneryda med halvfabrikat, framför allt av s k dubbelfasat material, som används vid tillverkningen av hålade sparskär. 

Huvuddelen av produktionen med bl. a. borrning och härdning, logistik samt lager och distribution finns i Eneryda i södra Småland, med närhet till kontinenten och de stora hamnarna i Malmö och Göteborg.


 

Vår produktion är idag långt automatiserad vilket ger oss en hög produktivitet, men även flexibilitet.

Vi kan snabbt tillverka även udda artiklar. En skiss eller ett måttsatt foto räcker. Vi är det lilla personliga företaget med det stora företagets resurser. Det är alltid lätt att få svar och goda råd hos Borox. För frekventa delar finns vårt moderna centrallager i Eneryda, varifrån vi snabbt kan nå hela världen. 

Att tillverka ett slitstarkt stål är komplicerat. Vår produktionsprocess där vi formaterar, stansar och borrar innan vi härdar gör att komponenten blir hård från kant till kant. Ingen risk för förlorad hårdhet på grund av gasskurna kanter eller liknande. 

Mjuka stål nöts fort liksom stål som är för hårda och därmed spröda. Borox långa erfarenhet och nära samarbete med branschledande ståltillverkare garanterar en optimerad balans mellan hårdhet och seghet. 

Borox använder endast högkvalitativt stål med snäva toleranser på stålets analys. Detta i kombination med en modern högeffektiv härdanläggning ger oss egenskaper i topp och god repeterbarhet i vår process. 

Allt för bästa livslängd.